ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ HAPPENS


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Βαρκελώνη, κατά το χρονικό διάστημα 18 Ιουνίου – 24 Ιουνίου, η τελευταία εβδομαδιαία συνάντηση των παιδαγωγικών ομάδων των ευρωπαϊκών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα : Erasmus+ Happens.

Τα μέλη των παιδαγωγικών ομάδων από τις έξι χώρες που απαρτίζουν το πρόγραμμα -Ισπανία, Ουαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πολωνία και Ελλάδα- εργάστηκαν σε αυτή τη φάση του προγράμματος κυρίως σε τρεις κυρίως τομείς:

1. Στην ολοκλήρωση της τελικής αποτίμησης του προγράμματος, η οποία θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έλεγχο και αξιολόγηση,

2. Στην οργάνωση των δραστηριοτήτων για τη διάχυση των στόχων του προγράμματος μέσα από την ολοκλήρωση της καταγραφής και ανάρτησης στην ιστοσελίδα https://erasmusplushappens.com/ όλων των δράσεων αλλά και των αποτελεσμάτων των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια 2015-2017 στα αντίστοιχα σχολεία με θέμα την διατροφή, τον αθλητισμό και την ψυχική υγεία,

3. Στη μελέτη και οργάνωση μελλοντικών δράσεων στα σχολεία της ομάδας με σκοπό τη συνεχή βελτίωση των επιπέδων υγείας και ευεξίας όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, στοχεύοντας δηλαδή στη βιωσιμότητα του προγράμματος ακόμη κι όταν αυτό θα έχει ολοκληρωθεί.

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου με εκπροσώπους τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας κ. Βίκυ Αραμπατζή , κ. Νάνσυ Αθανασοπούλου, κ. Ελίνα Βασιλοπούλου και κ. Τάνια Χαντζάρα , παρουσίασε όλες τις δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί για το διετές πρόγραμμα και που έλαβαν χώρα στο σχολείο, μέσα από την κοινή ιστοσελίδα wordpress, https://erasmusplushappens.com/ , την ευρωπαϊκή ιστοσελίδα του προγράμματος, της οποίας έχει την χαρά να είναι συνεργάτης-συνδημιουργός, με την ελπίδα πως αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για μελλοντική παιδαγωγική και εκπαιδευτική χρήση.

Η τελευταία συνάντηση στην Ισπανία, χώρα- συντονίστρια
του προγράμματος, ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στον χώρο του
σχολείου και παρακολούθηση των εορταστικών εκδηλώσεων
που είχαν προγραμματιστεί για τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετήσαμε όλοι τους
ευρωπαίους συναδέλφους, φίλους και συνεργάτες μας, δίνοντας
την αμοιβαία υπόσχεση η επικοινωνία, η ουσιαστική
συνεργασία, η αναταλλαγή καλών πρακτικών και η
αλληλοϋποστήριξη που βιώσαμε στην ευρωπαϊκή αυτή ομάδα
τα δύο τελευταία χρόνια να συνεχιστεί και στο μέλλον, για να
μπορούμε να απολαμβάνουμε όλοι, μαθητές, δάσκαλοι, γονείς,
αλλά και η ευρύτερη κοινωνία ένα σχολείο δημιουργικό,
καινοτόμο, πρωτοποριακό, με όραμα και δυναμική, ένα
καλύτερο σχολείο για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.








Σχόλια