ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΑΛΕΡΝΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος Erasmus+ Happens, του 11ου Δημ. Σχολείου Χαϊδαρίου και συγκεκριμένα η διευθύντρια κα Δέσποινα Τσιλπιρίδου, η δασκάλα κα Βασιλική Αραμπατζή, η θεατρολόγος κα Κωνσταντίνα Χαντζάρα και η δασκάλα αγγλικών κα Βασιλική Κυραγιάννη αντιπροσώπευσαν το σχολείο μας στην τελευταία εκπαιδευτική συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων από 6 έως 10 Μαρτίου 2017, στο Istituto Comprensivo"A. Gatto" του Σαλέρνο της Ιταλίας. 

Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους τους από την Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ουαλία και Πολωνία παρακολούθησαν μια σειρά σεμιναρίων, διαλέξεων και δραστηριοτήτων που διοργάνωσε το ιταλικό μουσικό σχολείο, Istituto Comprensivo"A. Gatto", σχετικές με τη διατροφή,τον αθλητισμό και την ψυχική υγεία, που είναι τα θέματα του προγράμματός τους.

Οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, που ενσωματώνει και μαθητές με ειδικές ανάγκες στο πρόγραμμά του, συμμετείχαν σε μάθημα Art therapy με τους Iταλούς μαθητές και παρακολούθησαν την παραδοσιακή τεχνική ζωγραφικής σε κεραμικά, που παρουσίασαν μαθητές του σχολείου. 

Παρακολούθησαν βιωματικό σεμινάριο στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της στην αρχαιότητα, επισκέφτηκαν την Antica Scuola Medica Salernitana, την πρώτη σχολή Ιατρικής στην Ευρώπη, που ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα μ.Χ. και τον Βοτανικό κήπο του Σαλέρνο, όπου γνώρισαν τα βότανα που χρησιμοποιούνταν στη Σχολή και τις θεραπευτικές ιδιότητές τους.

Επίσης μαθητές και δάσκαλοι συμμετείχαν σε 
εργαστήριο παρασκευής αφεψημάτων και φαρμακευτικών προϊόντων από βότανα υπό την εποπτεία της dr.Lissa Cucino.

Τέλος ο Dr Luigi Damiani, σύμβουλος της FAO, παρουσίασε το έργο του σχετικά με την ψυχοσωματική επίδραση της διατροφής στους νέους και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του πλανήτη μας από την υπερκατανάλωση ορισμένων τροφών και την απόρριψη άλλων.

Η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με μια συναυλία από την εξαιρετική χορωδία του μουσικού  ιταλικού σχολείου, που διοργάνωσε την εκπαιδευτική εβδομάδα και την παρουσίαση του τραγουδιού  “Happy to be healthy" που δημιουργήθηκε από τους μαθητές όλων των συνεργαζόμενων σχολείων για να επισφραγιστούν δύο χρόνια εξαιρετικά γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών σχολείων.














Σχόλια