ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε' ΤΑΞΗΣ

''ΈΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ'' είχαν τη χαρά να πραγματοποιήσουν την Παρασκευή, 3/3/2017, οι μαθητές/τριες της Ε' Τάξης με την επίσκεψή τους στο θεατρικό εργαστήρι τέχνης και πολιτισμού: ''ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ''.



 Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη θεατρική δράση , ντύθηκαν με κοστούμια της εποχής και πραγματοποίησαν μαζί με τους ηθοποιούς- εμψυχωτές , ένα ιστορικό ταξίδι στην Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη. Παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της Πόλης , ψώνισαν στη μεγάλη αγορά, παρακολούθησαν τις φημισμένες αρματοδρομίες και βίωσαν τα ιστορικά γεγονότα της στάσης του ¨Νίκα¨ καθώς και στιγμές από την καθημερινή ζωή των Βυζαντινών. Ακολουθώντας την Ιστορική γραμμή παρακολούθησαν και συμμετείχαν , ως Βυζαντινοί πολίτες, νοικοκυρές , και στρατιώτες στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στα χρόνια του Ιουστινιανού του Ηράκλειου και του Λέοντα του Γ. Αγωνίστηκαν πίσω από τα κάστρα της πόλης ενάντια στους πολιορκητές – Άβαρους , Πέρσες και Άραβες , γυμνάστηκαν με τους Ακρίτες δίπλα στο Διγενή και ακολουθώντας μέσα από τα Ιστορικά γεγονότα τις μοίρες τις Βυζαντινές , έδωσαν δίπλα στον Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο την μεγάλη μάχη που οδήγησε στην άλωση της Πόλης.
Ήταν μια πραγματικά επική παράσταση με προσεγμένα κείμενα, πλούσια σκηνικά- κοστούμια και καταπληκτική μουσική που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να συμμετέχουν οι ίδιοι στα ιστορικά γεγονότα που διδάχτηκαν στο σχολείο και να κάνουν ένα ιστορικό ταξίδι ζωντανεύοντας την Ιστορία.

Σχόλια