ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εβδομάδας LTTA στο Galway της Ιρλανδίας, επισκεφθήκαμε τον Κήπο των Εποχών της Αγίας Brigit, όπου παρακολουθήσαμε ένα εξαιρετικό μάθημα για τα βότανα και τα φυτά που χρησιμοποιούνται για ιατρικούς και διατροφικούς σκοπούς.

Η οδηγός μας, βοτανολόγος Λίζα Brooks, μας έδειξε πώς να επιλέγουμε ανάμεσα από τα εποχιακά διαθέσιμα φυτά, τα βότανα και τα φύλλα στους Κήπους. Όταν επιστρέψαμε πίσω στο κέντρο, κάναμε τη δική μας θεραπευτική κρέμα προσώπου-σώματος χρησιμοποιώντας τα βότανα που είχαμε μαζέψει!

Αυτό ήταν ένα σπουδαίο μάθημα για μας, που θεωρήσαμε πως έπρεπε να μεταφέρουμε στους συναδέλφους μας στο σχολείο, όταν επιστρέφαμε στην πατρίδα μας.

Το σεμινάριο ορίστηκε για τις 17 Ιουνίου. Την ημέρα εκείνη, αφού μιλήσαμε με τους συναδέλφους μας για την επίσκεψή μας στον υπέροχο Κήπο των Εποχών, τους αναφέραμε όσα είχαμε μάθει για τα βότανα και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Στη συνέχεια παρουσιάσαμε τα υλικά της θεραπευτικής, ενυδατικής κρέμας προσώπου-σώματος και παρασκευάσαμε τη στιγμή εκείνη την κρέμα, όπως ακριβώς είχαμε δει κι εμείς στην επίσκεψή μας στον κήπο Βrigit’s Garden στην Ιρλανδία. Στο τέλος προσφέραμε από ένα βαζάκι κρέμα σε όλους τους συναδέλφους του σχολείου μας μαζί με τη συνταγή της κρέμας.
Στόχος μας είναι να επαναλάβουμε τη διαδικασία πολύ σύντομα και με τους γονείς των μαθητών μας.











Σχόλια