ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Θα θέλαμε με ιδιαίτερη χαρά να σας ενημερώσουμε πως την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου περιμένουμε στο σχολείο μας δεκαεπτά συναδέλφους μας από τα πέντε συνεργαζόμενα σχολεία της Ευρώπης στο πρόγραμμα Erasmus+, στο οποίο συμμετέχουμε, και συγκεκριμένα από το σχολείο της Βαρκελώνης της  Ισπανίας, του Σαλέρνο της Ιταλίας, του Ραντόμσκο της Πολωνίας, του Κάρντιφ της Ουαλίας και του Γκόλγουεϊ της Ιρλανδίας, για να εργαστούμε μαζί στους τρεις τομείς του προγράμματός μας την υγιεινή διατροφή, τη συστηματική άσκηση και την ψυχική υγεία.

Η εβδομάδα αυτή είναι η πρώτη εβδομάδα Μάθησης, Διδασκαλίας, Εκπαίδευσης (Learning Teaching Training Activities) του προγράμματος και έχει για όλους μας μεγάλη βαρύτητα. Οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας δεν θα γνωρίσουν απλά το εκπαιδευτικό μας σύστημα, το σχολείο, τους μαθητές μας κι εμάς, αλλά θα εμπλακούν σε δραστηριότητες και καλές πρακτικές με σκοπό την εφαρμογή τους και στα δικά τους σχολεία. 

Θα μας μεταφέρουν τις δικές τους εμπειρίες και εκπαιδευτικές πρακτικές από τα σχολεία τους και θα ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες. Θα έχουμε έτσι την ευκαιρία να οργανώσουμε τις μελλοντικές μας δράσεις με σκοπό πάντα τη βελτίωση της υγείας και ευεξίας των μελών της σχολικής μας κοινότητας.

Συνεργαζόμαστε και επικοινωνούμε ουσιαστικά για ένα σχολείο σύγχρονο, με επίκεντρο το μαθητή και την ολόπλευρη ανάπτυξή του.

Η παρουσία σας στις ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο την Τρίτη 26 Ιανουαρίου και στο σχολείο μας την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
















Σχόλια