ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ


Το Σάββατο 9/3/2013 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας με απόλυτη επιτυχία  Επιμορφωτική Ημερίδα του Γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα:


«Ταξίδι στο παρελθόν. Οδηγοί μας μνημεία και μουσεία, δημιουργικότητα, τέχνη και… φαντασία».
Κατά την ημερίδα  παρουσιάστηκαν θεωρητικές εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια που   ανέδειξαν τις προοπτικές συνεργασίας Σχολείων –Μουσείων και το ρόλο των τεχνών ως παιδαγωγικών εργαλείων κατά την εκπόνηση Πολιτιστικών Προγραμμάτων που σχετίζονται με τη μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. Η ημερίδα περιλάμβανε τις παρακάτω εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια:
Α. ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
1. «Μουσειακή Αγωγή και Σχολείο», Ιωάννα Δεκατρή, Αρχαιολόγος-Φιλόλογος, MPhil στη Διδακτική της Ιστορίας, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.
2. «Εκπαιδευτικό υλικό από την Ακρόπολη», Ειρήνη Καϊμάρα, Ασημίνα Λεοντή και Κορνηλία Χατζηασλάνη, Αρχαιολόγοι, Τομέας Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.
3. «Τα μόνιμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για την Α΄/θμια Εκπαίδευση και προτάσεις-ιδέες για τους εκπαιδευτικούς», Μαρία ΣελέκουΠαναγιώτα Κουτσιανά, Αρχαιολόγοι, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
4. «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την τρέχουσα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για την Α΄/θμια Εκπαίδευση και προτάσεις-ιδέες για τους εκπαιδευτικούς»Νικολέτα Ξυδέα, Αρχαιολόγος, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
5. «Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης» Ελένη Μάρκου, Αρχαιολόγος, Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Β. ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
1. «Με όχημα τη μουσική ταξιδεύουμε στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα», Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς «ΛύρΑυλος».
2. «Ένα μύθο θα σας πω…. με τραγούδι και χορό», Μαρία Μαγαλιού, Δρ Μουσικής Παιδαγωγικής, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.
3. «Με μια μπάλα από πηλό», Όλγα Ζιρώ, Σχολική Σύμβουλος Εικαστικών.
Συγχαρητήρια στην υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων ,κ.Μαρία Μαγαλιού ,και σε όλους τους εισηγητές που με τις ουσιώδεις εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια μας ενέπνευσαν να εμπλουτίσουμε τη διδακτική πράξη με νέες ιδέες και δραστηριότητες.Ελπίζουμε και στο μέλλον  να επαναληφθούν τέτοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΥΡΑΥΛΟΥ!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΡΑΥΛΟ ΚΛΙ ΕΔΩ

Σχόλια