25η Μαρτίου

 Απόσπασμα από το θεατρικό 'Το μεγάλο μας τσίρκο' του Ιάκωβου Καμπανέλη απέδωσαν με μεγάλη επιτυχία οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2.
Το θεατρικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» , σταθμός για το ελληνικό θέατρο, ανέβηκε το καλοκαίρι του ’73 στα χρόνια της δικτατορίας και οι παραστάσεις του ήταν στην ουσία οι μαζικότερες – μέχρι το Πολυτεχνείο – πολιτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
 Πάνω από 400.000 θεατές σε Αθήνα και επαρχία παρακολούθησαν το έργο που συντελεστές του ήταν μεταξύ άλλων, ο Καζάκος, η Καρέζη, ο Παπαγιαννόπουλος, ο Ξυλούρης, ο Ξαρχάκος και ο Ευγένιος Σπαθάρης.
 Στο έργο μέσα από σατυρικά νούμερα και τραγούδια, γινόταν μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία της Ελλάδας από την Τουρκοκρατία ως τη Μικρασιατική καταστροφή,τον πόλεμο του'40 ως την περίοδο της δικτατορίας που πρωτο παίχτηκε.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από διαλόγους καταπληκτικούς γεμάτους χιούμορ πέρασαν σε όλους μηνύματα κι αξίες διαχρονικές.Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες των τμημάτων ΣΤ1,κ.Βασιλοπούλου Ελένη, και ΣΤ2 Αθανασοπούλου Αθανασία.Συμμετείχαν η δασκάλα της μουσικής,κ.Μαρία Μαγαλιού,η δασκάλα της θεατρικής αγωγής,κ. Υφαντή Μαρία ,η δασκάλα των Εικαστικών ,κ.Πασιπουλαρίδου Παρέσια και ο δάσκαλος της Πληροφορικής ,κ.Βλάσης Νικόλαος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Σχόλια