ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Β' ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Α' ΤΑΞΗ


 Στις 25/ 1/2011 οι μαθητές των δύο τμημάτων της Α' τάξης βρέθηκαν στην Πλάκα,όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ομάδας ''ΔΡΩ'' με θέμα τα επαγγέλματα. Οι μαθητές με ενεργό ρόλο επεξεργάστηκαν εργαλεία,κατασκεύασαν, συνεργάστηκαν, διασκέδασαν και γνώρισαν τα επαγγέλματα και τη χρησιμότητά τους.


Στις 17/ 3/2011 οι μαθητές της Α' τάξης επισκέφτηκαν το διαδραστικό κινηματογραφικό πάρκο CINEMA PARK όπου, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με τη γνώση, ήρθαν σ'επαφή με τον κόσμο των ζώων και γνώρισαν το ζωικό βασίλειο.


Β' ΤΑΞΗ


 Στις 16/ 3/2011 τα τρία τμήματα της Β' τάξης επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού όπου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο ''Φτου ξελευθερία...''. Τα παιδιά αντιλήφθηκαν την ευεργετική δύναμη των παιχνιδιών.Ανακάλυψαν τους κρυφούς μηχανισμούς που συνθέτουν ένα παιχνίδι συνδυάζοντας όλα αυτά με την ισορροπημένη διατροφή.


Γ' ΤΑΞΗ


 Το θέατρο ''ΑΠΟΘΗΚΗ'' επισκέφθηκαν στις 16/ 3/2011 οι μαθητές της Γ' τάξης όπου είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν την παράσταση ''Ο εγωιστής γίγαντας'' του Όσκαρ Ουάιλντ από το θίασο ''Θέατρο του παιδιού''


Δ' ΤΑΞΗ


 Στις 20/ 1/2011 οι μαθητές των δύο τμημάτων της Δ' τάξης επισκέφθηκαν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.Τα παιδιά κάτω από την καθοδήγηση έμπειρων ξεναγών και παιδαγωγών περπάτησαν στις αίθουσες του Μουσείου θαυμάζοντας την εξαιρετική αρχιτεκτονική του που επιτρέπει φυσικό φωτισμό στον εσωτερικό χώρο και θέαση της ανασκαφής από τα γυάλινα δάπεδα. Πραγματοποίησαν μια διαδρομή στην ιστορία ανάμεσα στ' αριστουργήματα της αρχαϊκής και της κλασικής εποχής νιώθοντας θαυμασμό, συγκίνηση και περηφάνια.










   
 Στις 10/ 3/2011 οι μαθητές της Δ' τάξης παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ με θέμα :''Αγαπώ το σώμα μου, τρέφομαι σωστά''. Τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες ενημερώθηκαν για τις διάφορες ομάδες τροφών, τις σωστές διατροφικές συνήθειες κι εμπέδωσαν ότι ένας υγιής οργανισμός δημιουργείται και διατηρείται από το συνδυασμό ισορροπημένης διατροφής και συστηματικής άσκησης



Ε' ΤΑΞΗ

 Στις 25/ 1/2011 η Ε' τάξη παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο CINEMA PARK με θέμα ''Άγρια φύση''.Οι μαθητές έζησαν μια μοναδική εμπειρία βιώνοντας διαδραστικά τον κόσμο των ζώων και γνωρίζοντας τον τρόπο αλληλεπίδρασης του ανθρώπου μ'αυτά.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στις 14/ 2/2011 οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν το θέατρο ''ΙΛΙΣΙΑ ΝΤΕΝΙΣΗ'' όπου παρακολούθησαν μια διαδραστική θεατρική παράσταση της θεατρική ομάδας ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ με τίτλο ''Ο κόσμος του Ολίβιου''. Η παράσταση έμπλεξε περίτεχνα την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου και τη ζωντανή συμμετοχή των παιδιών στην εξέλιξη της ιστορίας. Οι μαθητές γνώρισαν και βίωσαν σημαντικές αρχές κι αξίες τη σύγχρονης κοινωνίας, όπως:η προστασία του περιβάλλοντος, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η διαχείρηση του φόβου, η ενίσχυση της αυτο πεποίθησης, η δύναμη της συνεργασίας.

Σχόλια