ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Α' ΤΡΙΜΗΝΟΥ

27/10/2010


  Οι μαθητές της Ε' τάξης για να τιμήσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου οργάνωσαν μια γιορτή, ιστορική αναδρομή στα χρόνια του πολέμου ,από την έναρξή του έως και την απελευθέρωση.Τη γιορτή πλαισίωσαν δραματοποιήσεις , αφηγήσεις, ποιήματα,τραγούδια και εικόνες από τα χρόνια της κατοχής.Σε όλους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τα ιστορικά γεγονότα και να ζήσουν τον ηρωισμό και τον πατριωτισμό των Ελλήνων.Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες των δύο τμημάτων, η κυρία Μαρία Μπέκα και η κυρία Αθανασία Αθανασοπούλου.Η μουσικός του σχολείου ,κυρία Μαρία Μαγαλιού, είχε τη μουσική επιμέλεια της γιορτής ,ενώ τα ωραία σκηνικά έφτιαξε η δασκάλα της εικαστικής αγωγής,  κυρία Ελένη Παπαϊωάννου.


17/11/2010


  Οι μαθητές της Δ' τάξης οργάνωσαν και παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου εκδήλωση μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 37 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μέσα από δρώμενα, ποιήματα και τραγούδια τα παιδιά ξετύλιξαν το χρονικό  της 17 Νοέμβρη. Με τη δραματοποίηση οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν, ήρθαν πιο κοντά στα γεγονότα ,ταυτίστηκαν με αυτά και οδηγήθηκαν στην καλύτερη κατανόηση  δύσκολων για την ηλικία τους εννοιών και καταστάσεων.Την επιμέλεια της γιορτής είχαν η δασκάλα του Δ1 τμήματος  ,κυρία Ξένια Τσιαμή , και ο δάσκαλος του Δ2 τμήματος ,κύριος Γιάννης Ορδόλης.Τη μουσική επιμελήθηκε η κυρία Μαρία Μαγαλιού ,ενώ τα σκηνικά έφτιαξαν η δασκάλα των Εικαστικών ,κυρία Ελένη Παπαιωάννου, και η κυρία Ξένια Τσιαμή.


17/12/2010


  Με ιδιαίτερη χαρά κι ενθουσιασμό γιορτάστηκαν και φέτος τα Χριστούγεννα στο σχολείο μας. Οι μαθητές της Α' τάξης παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων  χριστουγεννιάτικο δρώμενο συγκινώντας μικρούς και μεγάλους.Κατόρθωσαν με την αθωότητά τους να ξαναζωντανέψουν το πνεύμα των ημερών και να μεταφέρουν σε όλους το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας.Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες των δύο τμημάτων ,κυρία Αναγνώστου Αγαθή και κυρία Παίλα Αφροδίτη , η δασκάλα της μουσικής ,κυρία Μαρία Μαγαλιού, και η δασκάλα της θεατρικής αγωγής , κυρία Αργυρού Μαρία, ενώ τα υπέροχα σκηνικά έφτιαξε η κυρία Ελένη Παπαϊωάννου.




Την ίδια μέρα οργανώθηκε  στο σχολείο μας χριστουγεννιάτικο παζάρι με χειροτεχνίες και κατασκευές των ίδιων των μαθητών. Η ανταπόκριση μαθητών και γονέων του σχολείου μας υπήρξε μεγάλη.




Σχόλια