ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ A' ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Α' και Β' τάξη:


  Στις 4/ 10/ 2010 οι μαθητές της Α' και Β' τάξης επισκέφθηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις στη Μεταμόρφωση όπου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επιστημονικής ομάδας "Αθλοπαιδεία" με θέμα: "Από το σταφύλι στο κρασί''.
  Είχαν τη χαρά να βιώσουν τον τρύγο,το πάτημα των σταφυλιών και τη ζύμωση του μούστου. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παιχνίδια προσαρμοσμένα στην ηλικία τους υπό την επίβλεψη καθηγητών Φυσικής Αγωγής.


   Στη Νέα Κηφισιά είχαν τη χαρά να βρεθούν οι μαθητές της Α' τάξης στις 10/ 11/ 2010 όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα : '' Οι 4 εποχές".Εκεί έπαιξαν και ανακάλυψαν τη διαφορετικότητα κάθε εποχής μέσα από ενεργούς ρόλους, υποδυόμενα τη δράση μικρών ζώων.


Στις 12/ 11/ 2010 οι μαθητές της Β' τάξης συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα  της ομάδας ''Χρωματιστές μέρες '' στο Ν.Ηράκλειο.Τα παιδιά ήρθαν σ' επαφή με τον κόσμο των συναισθημάτων, γνώρισαν τη διαφορετικότητα και κατανόησαν τη δύναμη της ομαδικότητας και της συνεργασίας.


Γ' τάξη:


Στις 14/ 10/ 2010 οι μαθητές της Γ' τάξης επισκέφθηκαν στη Νέα Κηφισιά τις εγκαταστάσεις της ομάδας ''ΔΡΩ'' όπου συμμετείχαν στο πρόγραμμα '' Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου''.Με απλό διαδραστικό τρόπο , τα παιδιά παρατήρησαν ,ανακάλυψαν , αποφάσισαν και συνέθεσαν με τον κατάλληλο συνδυασμό την ''εικόνα'': 12 θεοί - διαφορετικές ικανότητες - σύμβολά τους.


Στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αθλοπαιδείας στη Μεταμόρφωση βρέθηκαν οι μαθητές της Γ΄τάξης στις 24/ 11/ 2010 όπου έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα :'' Από το σιτάρι στο ψωμί''.Βίωσαν όλην τη διδικασία παραγωγής του ψωμιού από το όργωμα και τη σπορά ως το ζύμωμα και το ψήσιμο.


Δ' τάξη:



 Στις 5/ 10/ 2010 η Δ' τάξη επισκέφθηκε το Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα :
''Δάσος - Πράσινο Εργοστάσιο''.
  Οι μαθητές έμαθαν για τη ζωή στο δάσος και για τη συμβολή του στην ποιότητα της ζωής μας.      Συνειδητοποίησαν ότι τα δάση απαιτούν από εμάς περισσότερη πράσινη συνείδηση.

  Στις 24/ 11/ 2010 οι μαθητές της Δ' τάξης επισκέφθηκαν το CINEMA PARK όπου παρακολούθησαν τη θεματική ενότητα : ''Πράσινος πλανήτης - Φροντίζοντας τη γη μας''. Μέσα από ένα διαδραστικό, διασκεδαστικό θέαμα ,που εκτεινόταν σε διάφορες αίθουσες, τα παιδιά ενημερώθηκαν πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα όπως η ενέργεια, η κλιματική αλλαγή και η βιοποικιλότητα και είδαν τον πλανήτη σαν δικό τους σπίτι συνδέοντας τα παγκόσμια θέματα με τα ατομικά.


Ε' και ΣΤ΄τάξη:


Το ίδρυμα Ευγενίδου επισκέφθηκαν τα τμήματα της Ε' και ΣΤ' τάξης στις 11/ 10 /2010 και 9/ 11/ 2010 αντίστοιχα ,όπου παρακολούθησαν μια ψηφιακή παράσταση με θέμα: '' Ο θάνατος των άστρων'' . Οι μαθητές  ταξίδεψαν στο μαγευτικό κόσμο του διαστήματος και γνώρισαν τη γέννηση, την εξέλιξη και το θάνατο των άστρων.


Στις 29/ 11/2010 οι μαθητές της Ε' τάξης επισκέφθηκαν το εργαστήρι πηλού στον Άλιμο.Εκεί εξέφρασαν με επιτυχία τις καλλιτεχνικές και δημιουργικές τους ικανότητες μέσω της κεραμικής τέχνης .Γνώρισαν την ιστορία και την τέχνη του ψηφιδωτού και με τη βοήθεια του ψηφιδογράφου έφτιαξαν το δικό τους ψηφιδωτό.

Σχόλια