ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2010 - 2011

Περιβαλλοντική εκπαίδευση


  Η καταστροφή και η ρύπανση του περιβάλλοντος αποτελεί ένα σοβαρό, οξύ, υγειονομικό, κοινωνικό και διεθνές πρόβλημα. Η αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων είναι δύσκολο να γίνει ερήμην του σχολικού θεσμού. Η εκπαίδευση είναι αυτή που μπορεί να συμβάλλει στην αλλαγή του ισχύοντος συστήματος αξιών όσον αφορά τα περιβαλλοντικά θέματα και την αντιμετώπισή τους.
  Το σχολείο μας συνεχίζει και φέτος τις προσπάθειες για τη δημιουργία περιβαλλοντικά ευαίσθητων και υπεύθυνων ατόμων, ικανών να συγκροτήσουν κοινωνίες με ήθος και υπευθυνότητα απέναντι στη φύση.
  Οι μαθητές της Α1  τάξης υλοποιούν πρόγραμμα με θέμα '' Τα δικαιώματα του παιδιού με απλά λόγια''.Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ.Αναγνώστου Αγαθή. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και η εικαστικός κ.Ελένη Παπαϊωάννου.
  Η Β1 τάξη υλοποιεί πρόγραμμα με θέμα '' Γνωρίζω τα δικαιώματα των παιδιών όλου κόσμου''.
Υπεύθυνη είναι η κ. Κατσιμπάρου Γεωργία. Συμμετέχει η δασκάλα της θεατρικής αγωγής κ.Αργυρού Μαρία.
 Η Δ1 τάξη υλοποιεί πρόγραμμα με θέμα ''Μαθαίνω ν' αγαπώ και να προστατεύω τα δάση''.
Υπεύθυνη είναι η δασκάλα της τάξης κ. Ξένια Τσιαμή. Στο πρόγραμμα συμμετέχει η μουσικός του σχολείου μας κ.Μαγαλιού Μαρία.
Με το θέμα '' Κατοικίες των ανθρώπων'' επέλεξαν ν' ασχοληθούν οι μαθητές της Ε1 τάξης.  Συντονίστρια του προγράμματος είναι η κ.Μπέκα Μαρία.
Οι μαθητές της Ε2 τάξης υλοποιούν πρόγραμμα με θέμα '' Φυσικοί πόροι - ενέργεια''. Υπεύθυνη είναι η κ.Αθανασοπούλου Αθανασία.
Η μουσικός κ. Μαγαλιού Μαρία υλοποιεί πρόγραμμα με θέμα ''Δικαίωμα στη ζωή: Τα ανθρώπινα δικαιώματα ως προϋπόθεση για την επιβίωση του πλανήτη''.Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η κ.Κατσιμπάρου Γεωργία, η κ.Παπασταμάτη Στυλιανή,η κ.Αναγνώστου Αγαθή, η κ.Παπαϊωάννου Ελένη και η κ.Αργυρού Μαρία.


Πολιτιστικά προγράμματα


  Τα πολιτιστικά προγράμματα συμβάλλουν στην καλλιέργεια της αισθητικής και στην ανάδειξη - προώθηση στοιχείων πολιτισμού.
Η Δ1 τάξη υλοποιεί πρόγραμμα με θέμα '' Φύση: Αφορμή για έκφραση και καλλιτεχνική δημιουργία''.Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ.Ξένια Τσιαμή. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η κ.Μαγαλιού Μαρία, η κ.Παπαϊωάννου Ελένη και η κ.Αργυρού Μαρία.


Προγράμματα αγωγής υγείας


  Σκοπός των προγραμμάτων αγωγής υγείας είναι η προάσπιση , η βελτίωση και η προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας των μαθητών με την ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων και της κριτικής σκέψης, αλλά και με την αναβάθμιση του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος.
Οι μαθητές της Δ1 τάξης υλοποιούν πρόγραμμα με θέμα ''Τρώω σωστά - Γυμνάζομαι - Διασκεδάζω''.Συντονίστρια είναι η δασκάλα της τάξης κ. Ξένια Τσιαμή.Στο πρόγραμμα συμμετέχει η γυμνάστρια κ. Ιωάννα Κωστοπούλου.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φοβερό το site μας!!!