Η ομάδα ERASMUS+H.A.P.P.E.N.S στο Cardiff της Ουαλίας.


Το ταξίδι της ομάδας ERASMUS+ H.A.P.P.E.N.S συνεχίστηκε από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου στο μακρινό Cardiff της Ουαλίας.
Η ελληνική τετραμελής αποστολή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου, αποτελούμενη από τη διευθύντρια του σχολείου, Τσιλπιρίδου Δέσποινα, και τις εκπαιδευτικούς Αραμπατζή Βασιλική, Κυραγιάννη Βασιλική και Αθανασοπούλου Νάνσυ, παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εβδομάδα στο σχολείο CROESO I YSGOL BRO EIRWG, στο Cardiff.

Η εβδομάδα περιλάμβανε ενδιαφέρουσες ομιλίες και τεχνικές που η ελληνική αποστολή έφερε μαζί της στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+.

Οι εκπρόσωποι του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου ξεναγήθηκαν στο Ουαλικό σχολείο, παρακολούθησαν μαθήματα σε διάφορες τάξεις και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Πραγματοποίησαν επίσης επίσκεψη στο σχολείο Springwood Primary School, όπου συνομίλησαν με ειδικούς παιδαγωγούς που ασχολούνται με παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα συμπεριφοράς. Σε αυτό το σχολείο γίνεται προσπάθεια να ενισχύσουν την κοινωνικότητα και την αυτοπεποίθηση των μικρών μαθητών ώστε να επανενταχθούν σε μικρό χρονικό διάστημα στη σχολική τους τάξη.

Η εβδομάδα περιελάμβανε πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες. Ο κ.Vince Sanderson παρουσίασε το πρόγραμμά του που εφαρμόζεται σε πολλά ουαλικά σχολεία σχετικά με το θεσμό του «Διαμεσολαβητή» και την εκπαίδευση των μικρών μαθητών του σχολείου που επιλύουν τις διαφορές τους υπεύθυνα και οργανωμένα, η Dr Katie Swaden Lewis αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του ύπνου και στη συμβολή του στην ψυχική υγεία, ενώ η κ. Hannah Littlecott αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδεται στην ύπαρξη ενός υγιεινού και ισορροπημένου πρωινού για τη σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών. Η εκπαιδευτικός Sian Hall παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα ομιλία για τα συναισθήματα και πώς αυτά εκφράζονται με παιγνιώδη τρόπο. Τέλος, ο αθλητισμός, τα μαθήματα yoga για παιδιά και ενήλικες, οι ασκήσεις χαλάρωσης και η επίδειξη αθλητικών δραστηριοτήτων αποτέλεσαν σημαντικά και ενδιαφέροντα δρώμενα αυτήν την εκπαιδευτική εβδομάδα.

Η επίσκεψη στο Cardiff ολοκλήρωθηκε με μια επίσκεψη στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την παρουσιάση από την Ruth.Walters της αξίας των υπερτροφών, όπως της μαύρης σοκολάτας, του κουρκουμά και του φυστικοβούτυρου, στις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες.

Η ξενάγηση στην πόλη του Cardiff, η επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο, στο κάστρο και το λιμάνι της πόλης, ολοκλήρωσαν με ευχάριστο τρόπο αυτή την παραγωγική εβδομάδα, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους εκπαιδευτικούς και των 6 ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+ να ανταλλάξουν ιδέες και σκέψεις, προβληματισμούς και συναισθήματα που είναι κοινά σε όλους και να ανατρέξουν σε όλες εκείνες τις όμορφες στιγμές που έχουν βιώσει κατά τη διάρκεια των συναντήσεων της ομάδας H.A.P.P.E.N.S εδώ και ενάμιση χρόνο.



Σχόλια