ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!


Ευχαριστούμε θερμά!!!

Ένα πολύ μεγάλο "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" σε όλους όσους μας στήριξαν, ώστε να υλοποιηθούν με απόλυτη επιτυχία οι δράσεις της πρώτης εβδομάδας μάθησης, διδασκαλίας και εκπαίδευσης (Learning Teaching Training Activities) του προγράμματος  Erasmus+ HAPPENS στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. 
Από τις 25 έως και τις 29 Ιανουαρίου το σχολείο μας φιλοξένησε δεκαεπτά δασκάλους από την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Ουαλία, την Πολωνία και την Ιταλία, με σκοπό να εργαστούν μαζί μας στους τρεις τομείς του προγράμματός μας, τη διατροφή, τον αθλητισμό και την ψυχική υγεία.
Στο δύσκολο έργο μας είχαμε δίπλα μας κάποιους ανθρώπους που μας στήριξαν και μας ενθάρρυναν με κάθε τρόπο.
Τους ανθρώπους αυτούς νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Χαϊδαρίου 
κύριο Μιχάλη Σελέκο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτιστικών Υπηρεσιών κ. Νίκο Καραγιάννη και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής
κυρία Αλεξία Παναγοπούλου για την ξεχωριστή υποδοχή που μας επιφύλαξαν στο Δημαρχείο την πρώτη ημέρα του προγράμματος, αλλά και για την συμμετοχή τους τόσο στην ξενάγηση στην πόλη μας όσο και στην εκδήλωση αποχαιρετισμού την τελευταία ημέρα του προγράμματος.   Ευχαριστούμε επίσης το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, αλλά και όλους τους γονείς των μαθητών μας που ήταν διακριτικά δίπλα μας και κυρίως την τελευταία ημέρα στην  εκδήλωση αποχαιρετισμού, με τα πεντανόστιμα, παραδοσιακά φαγητά που πρόσφεραν για το γεύμα και εντυπωσίασαν τους ξένους συναδέλφους μας.
Ευχαριστούμε θερμά τον Σχολικό Σύμβουλο της περιφέρειάς μας 
κύριο Ιγνάτιο Καράμηνα, που υποδέχτηκε μαζί μας τους ξένους συναδέλφους και παραβρέθηκε στις διαλέξεις και δράσεις του προγράμματός μας καθώς και
τις υπεύθυνες των σχολικών προγραμμάτων, Περιβαλλοντικών κυρία Ελένη Νιάρχου, Πολιτιστικών κυρία Μαρία Μαγαλιού , 
Αγωγής Υγείας κυρία Βασιλική Λελετζή που ήταν δίπλα μας στις δράσεις μας.
Ευχαριστούμε επίσης τη δασκάλα πιάνου κυρία Λίνα Τσεκούρα, το μουσικό του σχολείου μας κύριο Παναγιώτη  Σκαράκη και τη γυμνάστρια του σχολείου κυρία Μαρία Τριάντη για την αμέριστη βοήθειά τους στη διεξαγωγή του προγράμματος κυρίως κατά την τελετή της υποδοχής αλλά και του αποχαιρετισμού των ξένων συναδέλφων.

Ένα πολύ μεγάλο "ευχαριστώ" οφείλουμε επίσης σε όλους τους φορείς που αφιλοκερδώς υποστήριξαν το πρόγραμμά μας την εβδομάδα αυτή και έδωσαν άλλη διάσταση και αξία στις δράσεις μας, και συγκεκριμένα:

Ευχαριστούμε το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας "Άρηξις" και ιδιαίτερα την κυρία Αλεξάνδρα Χαβιάρα και την κυρία Ειρήνη Νικολιδάκη για το βιωματικό εργαστήριο που ετοίμασαν σχετικά με την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθήνας και συγκεκριμένα τις καθηγήτριες Διατροφής και Διαιτολογίας Γλυκερία Ψαρρά και Μαρία Μαράκη για τις εισηγήσεις τους πάνω στο πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ και τη μεσογειακή διατροφή, τον κύριο Κωνσταντίνο Τάμπαλη καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Επιδημιολόγο από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας για τη διάλεξη που έδωσε στο σχολείο μας σχετικά με το πρόβλημα της παχυσαρκίας  και την αναγκαιότητα της συστηματικής άσκησης. Επίσης  τον Πρωταθλητή Ελλάδας, με διακρίσεις στο Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης,  προπονητή της ελληνορωμαϊκής πάλης
κ. Νίκο Παπαγεωργίου για την παρουσίαση και την επίδειξη του αθλήματος από μαθητές αλλά και από τον ίδιο στο χώρο του σχολείου μας.
Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Αρβανίτη Ακριβή, Επισκέπτρια Υγείας από το Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας για το πρόγραμμα της υγιεινής των χεριών που παρουσίασε στους ξένους συναδέλφους με τη βοήθεια των μαθητών της ΣΤ’ τάξης.
Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Σκοπέλου για τις παραδοσιακές φορεσιές και το βιβλίο που μας έστειλε για την καλύτερη παρουσίαση των νησιωτικών χορών κατά την τελετή του αποχαιρετισμού.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον ξεναγό μας στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τον αρχαιολόγο κύριο Θανάση Χλιάρα που με τις γνώσεις του και τις βιωματικές δραστηριότητες που οργάνωσε κατάφερε να οδηγήσει τους ξένους συναδέλφους μέσα στην ιστορική πραγματικότητα του τόπου μας, την οποία βίωσαν ενεργά και όχι ως απλοί θεατές ή τουρίστες .

Την εβδομάδα Erasmus+ στο σχολείο μας στήριξαν επίσης και  ιδιωτικοί φορείς του τόπου μας που πρόσφεραν τη βοήθειά τους με τις δωρεές τους σε είδη διατροφής. Ευχαριστούμε θερμά τη  ΝΟΥΝΟΥ και το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη για την προσφορά τους στο πρόγραμμά μας.

Ευχαριστούμε τέλος όλους τους συναδέλφους του σχολείου μας που στάθηκαν δίπλα μας και στήριξαν την προσπάθειά μας με τον τρόπο του ο καθένας όλο αυτό το διάστημα.

Το μεγαλύτερο ωστόσο "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" το οφείλουμε στους καταπληκτικούς μας μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις του προγράμματος με τον καλύτερο τρόπο, επικοινώνησαν ουσιαστικά με τους ξένους δασκάλους και με σεβασμό αλλά και θάρρος προσπάθησαν να τους γνωρίσουν καλύτερα και να τους κάνουν να αισθανθούν πως είναι μέλη της όμορφης οικογένειάς μας, της οικογένειας του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου.

Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς με τη συνεργασία και τη στήριξη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, του Δήμου και της ευρύτερης κοινωνίας με τους δημόσιους και ιδιωτικούς της φορείς, βαδίζουμε μαζί στον δύσκολο, αλλά όμορφο και δημιουργικό κόσμο της γνώσης και της προαγωγής της υγείας όλων μας.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά,

Τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος Erasmus+ HAPPENS του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου:
 Η Διευθύντρια του σχολείου 
  κα. Τσιλπιρίδου Δέσποινα,
η συντονίστρια του προγράμματος 
κα. Βίκυ Αραμπατζή,
οι δασκάλες των Αγγλικών κα. Βίκυ Κυραγιάννη
και κα. Σταρούλα Νικητάκη,
οι δασκάλες κα. Νάνσυ Αθανασοπούλου και
κα. Ελίνα Βασιλοπούλου,
η δασκάλα της θεατρικής Αγωγής 
κα. Τάνια Χαντζάρα
και ο γυμναστής του σχολείου μας
κ. Άρης Φωτιάδης




Σχόλια