ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ



 Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων άρχισε η λειτουργία της σχολικής μας βιβλιοθήκης. Από τις αρχές τις σχολικής χρονιάς ξεκίνησε μια προσπάθεια ανακαίνισης της βιβλιοθήκης από τις υπεύθυνες δασκάλες. Τα βιβλία καταμετρήθηκαν, καταγράφηκαν από την αρχή και καταχωρήθηκαν σε ηλεκτρονική μορφή σε ειδικό ψηφιακό πρόγραμμα σχολικής βιβλιοθήκης. Αποσύρθηκαν τα κατεστραμμένα και παλιά βιβλία, ενώ τα ελαφρώς ''ταλαιπωρημένα'' θα δοθούν για υιοθεσία σε ευαίσθητους βιβλιόφιλους μαθητές/τριες, να τα φροντίσουν και να τα επιστρέψουν. Παράλληλα γίνεται μια προσπάθεια συγκέντρωσης νέων βιβλίων από δωρεές εκδοτικών οίκων κι από γονείς και φίλους.
 Η λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης στοχεύει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών/τριων και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας μέσα από την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων και βιβλίων γνώσεων. Η βιβλιοθήκη σαν βοήθημα στο σχολικό πρόγραμμα έχει σαν σκοπό να μάθει το παιδί να εκφράζεται, να συγκρίνει, να κρίνει ,να επιλέγει. Δεν έχει χαρακτήρα υποχρεωτικό.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  • Μέλη της βιβλιοθήκης μπορούν να γίνουν οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.
  • Κάθε βδομάδα κάθε μαθητής/τρια θα έχει τη δυνατότητα να δανείζεται, αν το επιθυμεί, το βιβλίο που θα διαλέξει ακολουθώντας το πρόγραμμα της βιβλιοθήκης. Θα έχει τη δυνατότητα ,αν θέλει, να μοιράζεται την ευχαρίστηση που ένιωσε διαβάζοντας το βιβλίο που δανείστηκε με τους υπόλοιπους μαθητές/τριες του σχολείου και να προκαλέσει το ενδιαφέρον τους για την ανάγνωσή του, μέσα από τη συμπλήρωση ενός έντυπου βιβλιοπαρουσίασης, που θα αναρτάται στο χώρο της βιβλιοθήκης στην αίθουσα εκδηλώσεων.
  • Οι μαθητές/τριες μπορούν να δανείζονται βιβλία για 15 μέρες.
  • Αν κάποιος επιθυμεί ανανέωση του δανεισμού, οφείλει να δηλώσει το αίτημά του την ημέρα που λήγει ο δανεισμός και να παρουσιάσει στη βιβλιοθήκη το συγκεκριμένο βιβλίο.
  • Αν ένα παιδί δεν παραδώσει το βιβλίο που δανείστηκε με τη λήξη της προθεσμίας στις υπεύθυνες δασκάλες, δεν θα έχει τη δυνατότητα νέου δανεισμού.
  • Αν το βιβλίο χαθεί ή καταστραφεί, θα πρέπει να αντικατασταθεί.
Ο Άκης Βιβλιαράκης, η μασκότ της βιβλιοθήκης μας, και τα μαγικά μολύβια του μας ενημερώνουν για τα δικαιώματα του μικρού αναγνώστη , αλλά και για τα δικαιώματα των βιβλίων .

             


Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων κι όλους όσους ανταποκρίθηκαν και θ΄ανταποκριθούν στην ενίσχυση της σχολικής μας βιβλιοθήκης!!!
                                                                                 Οι υπεύθυνες δασκάλες
                                                         Ξένια Τσιαμή, Σιμιτζή Κατερίνα, Πέτρουλα Ματίνα

                                                                                                                  
                       
Κλικ στο βελάκι για να δείτε  βιβλιοπαρουσιάσεις των παιδιών.

Σχόλια