ERASMUS+ HAPPENS, ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Συντονιστική Συνάντηση του Προγράμματος Erasmus+ HAPPENS στη Βαρκελώνη της Ισπανίας στις 4-6 Νοεμβρίου 2015. Από το σχολείο μας παρεβρέθηκαν οι δασκάλες των Αγγλικών κ. Κυραγιάννη Βασιλική και κ. Νικητάκη Σταυρούλα καθώς και η κ. Βασιλική Αραμπατζή που είναι και η συντονίστρια της παιδαγωγικής ομάδας του σχολείου μας για το πρόγραμμα αυτό.
      Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ομάδων των 6 χωρών που συνεργάζονται, παρουσιάστηκαν οι εργασίες που έχουν ήδη γίνει σε κάθε σχολείο, προγραμματίστηκαν οι επόμενες και έγινε καταμερισμός αρμοδιοτήτων της κάθε ομάδας.Επίσης, οργανώθηκαν οι επόμενες συναντήσεις των ομάδων, με πρώτη αυτή που θα γίνει στο σχολείο μας τον Ιανουάριο.
     Φυσικά μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε τον τρόπο λειτουργίας του Ισπανικού Σχολείου που επισκεφθήκαμε έχοντας μάλιστα για οδηγούς τους ίδιους τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων που μας ξενάγησαν στο σχολείο τους και μας εξήγησαν τη λειτουργία του. 
      Τέλος, μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε όταν οι μαθητές μιας τάξης που ονομαζόταν "Οι Έλληνες" μας  προσκάλεσαν στην αίθουσά τους και μας ζήτησαν να μιλήσουμε για τη χώρα, τα ήθη και τα έθιμά μας, τη γλώσσα, την Ιστορία και την Ελληνική Μυθολογία. Αυτά τα παιδιά θα ασχοληθούν όλο το χρόνο με θέματα που σχετίζονται με την Ελλάδα και γι'αυτό τους υποσχεθήκαμε ότι θα παραμείνουμε σε επικοινωνία έτσι ώστε να απαντάμε σε όποιες απορίες τους προκύψουν.                     
      Ευχαριστούμε το Ισπανικό Σχολείο για τη υπέροχη φιλοξενία κι ευχόμαστε να έχουν οι εκπρόσωποι των ομάδων όλων των χωρών μια ανάλογα όμορφη εμπειρία στην Επιμορφωτική Συνάντηση που θα     πραγματοποιηθεί στο Σχολείο μας τον Ιανουάριο 2016.                                                                                   
















Σχόλια