ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΣΤΟΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

   


Το σχολείο μας, για άλλη μια φορά ύστερα από πέντε χρόνια, συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο πρόγραμμα Erasmus+  το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτηση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Ο τίτλος του προγράμματός μας είναι: Erasmus+: HAPPENS (Health, Action, Promoting the Physical, Emotional, Nutritional and Social)


παρουσίαση προγράμματος Erasmus+ from vasilikiarabatzi






 Στο ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα erasmus+ συνεργαζόμαστε με άλλα πέντε δημοτικά σχολεία της Ευρώπης. Ένα σχολείο από την Βαρκελώνη της Ισπανίας, το οποίο συντονίζει το πρόγραμμα, ένα σχολείο από το Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας, ένα από το Κάρντιφ της Ουαλίας, ένα από το Σαλέρνο της Ιταλίας και ένα σχολείο από το Ραντόμσκο της Πολωνίας.

      Ύστερα από πολύ μεγάλη προετοιμασία και σκληρή δουλειά, αποτέλεσμα συνεργασίας όλων των σχολείων, καταφέραμε να καταθέσουμε στα τέλη του περασμένου Μάρτη το πρόγραμμά μας. Η έγκριση του προγράμματος, που έγινε από εξωτερικούς συντελεστές, και ανακοινώθηκε από τον Εθνικό μας Φορέα πριν από λίγες μέρες,  μας γέμισε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

     Εμείς τα έξι σχολεία της Ευρώπης θα συνεργαστούμε για δύο χρόνια πάνω σ΄ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για όλους μας, που έχει να κάνει με την υγεία μας, τη σωματική και ψυχική, μέσα από την υγιεινή διατροφή και τη συστηματική άσκηση και μέσα από δραστηριότητες που θα μας βοηθήσουν στην αυτογνωσία, την  κατανόηση και τον έλεγχο των συναισθημάτων μας, την κοινωνικοποίηση και την ενσυναίσθηση .
     Θα επικοινωνούμε με συμμαθητές μας από τις άλλες χώρες, θα ανταλλάσουμε τις ιδέες μας και θα βάζουμε μαζί τούς στόχους της εργασίας μας.

      Το σχολείο μας  ανοίγει τις πόρτες του, όχι μόνο στη μικρή κοινωνία της πόλης μας, αλλά και στη μεγάλη μας γειτονιά, την Ευρώπη.



Σχόλια